Urejanje telesne teže in analiza telesne sestave

Če si želite uravnotežene prehrane, bolj vitke postave, doseči primerno težo ali doseganja boljših rezultatov pri športnem nastopu, smo prava izbira za vas. Urejanje in vzdrževanje telesne teže velikokrat predstavlja težak izziv. Z našimi prehrambnimi strokovnjaki, preventivnimi svetovanji in športnimi strokovnjaki vam pomagamo doseči željeno težo. Obravnavamo ljudi, ki si želijo bolj zdrave prehrane, prilagoditve jedilnika trenutni situaciji (nosečnice, ženske v post – menopavznem obdobju, starši, otroci, starejši..) ter amaterske in profesionalne športnike, ki si želijo prave prehrane za optimalno izvedbo športnih dejavnosti. Poleg tega obravnavamo in pomagamo tudi bolnikom s sladkorno boleznijo (tip 1 in tip 2), posameznikom z revmatičnimi obolenji, celiakijo, laktozno intoleranco ali drugimi posebnostmi pri prehranjevanju. Vsak posameznik je obravnavan individualno in specifično, glede na potrebe. Primerno telesno težo dosežemo s pomočjo analize telesne sestave in merjenja telesnega metabolizma.

Bazalni metabolizem predstavlja količino energije, ki jo naše telo porabi za normalno delovanje in ohranjanje osnovnih funkcij življenja (dihanje, srčni utrip..). Količina kalorij, ki jih za to potrebujemo je odvisna od vsakega posameznka in se določa na podlagi določenih testov, ki so osnova za obravnavo posameznika, ki želi pridobiti, izgubiti ali ohranjati telesno težo . 

Analiza telesne sestave po metodi bioelektrične impendance je kratka, neinvazivna preiskava s tehtnico TANITA, s katero ocenimo kvaliteto telesne sestave posameznika. Ugotavljamo količino vode v telesu, mišično maso, maščobno maso, delež visceralne maščobe, celične mase, mineralov…  Telo vsebuje različne tipe tkiv z različno koncentracijo elektrolitov. Analiza telesne sestave meri upor, prevodnost in kapaciteto celičnih tkiv. Bioelektrična impendanca nam izmeri vsebnost vode, aktivnost celičnih tkiv ter maščobo na posameznih delih telesa. Rezultati preiskave so pomemben del celostne zdravstvene obravnave posameznika.