Čuječnost

Čuječnost je posameznikova sposobnost opazovati svoje misli in čustva, kot zunanji opazovalec, ter zmožnost zavedanja in sprejemanja svojih okoliščin v danem trenutku.

V zadnjih letih je prišlo do velikih sprememb v prepričanjih in pristopih, ki se jih poslužujejo različni terapevti. Namesto osredotočanja na spreminjanje negativnih občutkov in odpravljanje problema, danes razumemo, da veliko večje napredke dosežemo z učenjem sočutja do samega sebe in sprejemanja svojih notranjih procesov.

Kaj to pomeni v praksi? Čuječ človek svoje identitete in občutka sebe ne črpa več iz zgodbe o samemu sebi, ki jo je v mislih oblikoval skozi leta. Zaveda se, da njegove misli in čustva niso on sam. Samega sebe posledično zaznava in čuti veliko globje. Tako sedaj lahko dostopa do notranjega miru in pomirjenosti z vsem, kar trenutno je.

Mentor nas lahko skozi proces učenja čuječnosti usmerja, nam stoji ob strani in nam ponudi različna orodja, ki pospešijo ta proces iskanja. Z vajami, ki nas učijo pozornost usmeriti na tukaj in zdaj, se učimo ohranjati stik s sedanjim trenutkom. To je lahko meditacija, zdravljenje skozi usmerjeno pisanje, tehnika postavljanja pravih vprašanj, zelo konkretne umske naloge, vaje koncentracije, dihalne tehnike, vsekakor pa je potrebno tudi veliko samoopazovanja in umirjene kontemplacije, predvsem pa sočutja do lastnega procesa.

Rezervcija termina po predhodnem dogovoru na: larazadravec@yahoo.com ali 031 770 517

Cena: EUR 50 / 60 min