Vadba za nosečnice

Vadba za nosečnice

Nosečnost vodi do anatomskih, fizioloških, biokemičnih, duševnih prilagoditev in sprememb ženskega telesa. Spremembe med drugim vključujejo povečanje prsi, telesne mase, ledvene lordoze in nagiba medenice naprej. Spremeni se tudi težišče telesa, kar povzroči motnjo ravnotežja in posledično večje tveganje za padce. Padci predstavljajo najpogostejši vzrok poškodb pri nosečnicah. Gibanje in izvajanje vsakodnevnih opravil postane oteženo in stresno.

Z ustrezno telesno aktivnostjo lahko v času nosečnosti ugodno vplivamo na zdravje nosečnice in ploda, zmanjšamo tveganje za razvoj gestacijske debelosti, nosečniške sladkorne bolezni in drugih bolezni, povezanih z nosečnostjo. Številne študije navajajo pozitivne učinke redne telesne vadbe vsaj 30 min dnevno na zmanjšanje omenjenih dejavnikov tveganja in pozitiven vpliv na nadzorovano povečanje telesne mase nosečnice.

Kar 60% nosečnic v času nosečnosti ni telesno aktivnih, kljub vsem dokazom o pozitivnih učinkih vadbe. Inštitut za medicino in šport v sodelovanju z Evropskim združenjem za športno medicino skrbi za promocijo telesne aktivnosti žensk tudi v času nosečnosti. V ta namen pod strokovnim vodstvom zdravnikov in kineziologov ponujamo prilagojeno vadbo.

S pomočjo različnih vadbenih vsebin, ki zajemajo ogrevanje, aktivacijo mišic skozi vadbo moči in ravnotežja, vadbo za vzdržljivost, dihalne vaje, vaje za raztezanje in vaje za sproščanje bomo izboljšali telesno pripravljenost bodočih mamic na porod in njihovo medsebojno povezanost z otrokom.

Vadba je možna 2x ali 3x tedensko po 1 uro. Cena mesečne vadbe po promocijski ceni je 48€ (2x tedensko) in 69€ (3x tedensko).

Promocijsko ceno vam omogoča Inštitut za medicino in šport v sodelovanju z Zdravstvenim centrom Dravlje.

KAJ NUDIMO 

  • Vadbo v manjših skupinah (do 5 oseb)
  • Meritev obsegov telesnih segmentov
  • Vstopne meritve ravnotežja
  • Ponovne meritve po 2 mesecih

KJE

Vadba bo potekala v prostorih Zdravstvenega centra Dravlje, Cesta na poljane 24, v telovadnici Inštituta za medicino in šport (prvo nadstropje).

IMŠ Inštitut za medicino in šport
Cesta na Poljane 24, S1 – 1000 Ljubljana, Slovenija
+386 (0)30 603 545
info@i-ms.si
www.i-ms.si