Petra Zupet imenovana za članico Medicinske komisije FISA

Dr. Petra Zupet, vodja zdravniške službe slovenskih veslaških reprezentanc in predstojnica Inštituta za medicino in šport, je bila na sestanku FISA Councila pretekli vikend v Sarasoti imenovana za članico Medicinske komisije Svetovne veslaške zveze FISA za naslednja štiri leta.

To je veliko priznanje za Veslaško zvezo Slovenije in Petro osebno, saj gre šele za tretjega predstavnika Sloveije in prvo Slovenko, ki je bil imenovana na funkcijo znotraj svetovne veslaške zveze. Pred njo je bil v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja v strukturah FISA dejaven Božo Benedik, trenutno pa je na funkciji še Vladimir Meglč, ki je član Sodniške komisije FISA.

Petra Zupet, doktorica znanosti področju športne medicine, sicer pa diplomirana zdravnica in profesorica športne vzgoje, je zaposlena kot predstojnica na Inštitutu za medicino in šport v Ljubljani, obenem pa je tudi predavateljica na Primorski fakulteti. Po duši je navdušena športnica in izkušena alpinistka, prefesionalno pa že 15 let deluje na področju športne medicine. Dr. Zupetova je predsednica Slovenskega zdrženja za športno medicino in članica upravnega odbora te evropske krovne organizacije. Pri Olimpijskem komiteju Slovenije je članica Strokovnega odbora, na Olimpijskih igrah London 2010 pa je bila vodja zdravniške službe.

Z Veslaško zvezo Slovenije sodeluje že pet let na področju športne medicine in meritev ter svetovanj. Ves ta čas vodja naše zdravniške službe in antidoping programa, obenem pa reprezentančna zdravnica, ki se zelo hitro in podrobno odziva na zdravstvene težave naših reprezentantov in tudi mlajših veslačev. Sodeluje tudi kot vodja zdravniških služb na velikih tekmovanjih (Svetovni pokal 2015, SP v veslanju za veterane 2017), trenutno pa tudi še v EU projektu blejskega veslaškega kluba Erasmus+ Sport, ki se osredotoča na omogočanje dvojnih karier v športu.

Športni pozdrav!
Jernej Slivnik