Fizioterapija kot pomemben del rehabilitacijskega procesa

Inštitut za medicino in šport (IMŠ) sestavlja skupina strokovnjakov, ki s svojim znanjem in večletnimi izkušnjami izvajajo delo na področju medicine dela, prometa in športa, diagnostike, preventive in rehabilitacije ter nudijo kakovostno in celovito obravnavo pacienta.

Pomemben del rehabilitacijskega procesa predstavlja področje fizioterapije, katerega cilj je zmanjšati bolečine in omogočiti čim hitrejšo povrnitev ravnovesja lokomotornega in mišičnega aparata. To področje zajema preventivne in kurativne postopke obravnave v smislu različnih manualnih tehnik, protibolečinske elektroterapije, udarnih valov, terapevtskega ultrazvoka, edukacije in individualnega svetovanja ter kineziotapinga.

Na podlagi individualnega pristopa pacientom se sestavi celosten program obravnave in pod strokovnim vodstvom omogoči čim hitrejše okrevanje. Celostna obravnava tako vrhunskih športnikov kot tudi rekreativcev je bistvenega pomena za preprečevanje in zdravljenje poškodb ter omogoča športnikom doseganje najvišjih športnih dosežkov v izbrani disciplini.

Vrste fizioterapevtskih storitev, ki jih izvaja strokovna ekipa fizioterapevtov, nudijo celostno obravnavo pri rehabilitaciji in preventivi športnih poškodb, akutnih težavah, kroničnih obolenj in po operacijskih posegih.

Za več informacij o naših storitvah in prostih terminih nas lahko kontaktirate na:

IMŠ Inštitut za medicino in šport
Cesta na Poljane 24, S1 – 1000 Ljubljana, Slovenija
+386 (0)30 603 545
info@i-ms.si
www.i-ms.si

Članek pripravili: Janja Lavbič in Iza Gobar