12. kongres športa za vse

Ponosni smo, da soustvarjamo program 12. kongresa športa za vse. Tokrat bo dr. Petra Zupet predavala o učinkih vadbe na recept pri kroničnih bolnikih in vlogi kineziologov v zdravstvu.

Telesna neaktivnost je četrti najpogostejši faktor tveganja za predčasno umrljivost.

Številne evropske države se tega problema zavedajo in ukrepajo. V svetu je na tem področju vedno bolj aktualno povezovanje športne in medicinske stroke ter predpisovanje športne vadbe na napotnico, s čimer se spodbuja prebivalstvo k aktivnemu življenjskemu slogu s športom. Ugotovitve kažejo izredne pozitivne učinke tovrstnih aktivsnoti, saj se je v nekaterih evropskih državah strošek zdravljenja posledic neaktivnega življenjskega sloga zmanjšal za skoraj 5-krat.

Zato je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez skupaj s soorganizatorji kongresa kot osrednjo temo letošnjega, 12. kongresa športa za vse, izbral naslov »ŠPORTNA STROKA IN MEDICINA V PARTNERSTVU VARNE, KAKOVOSTNE IN UČINKOVITE VADBE«.

Kongres je namenjen športnim delavcev, strokovnemu in medicinskemu osebju v zdravstvenih domovih, športnim klubom in društvom, ki jim sodelovanje z medicinsko stroko lahko prinaša novo poslovno priložnost, športnim zvezam in vsem ostalim, ki delujejo na področju športne rekreacije.

Program, seznam predavateljev in več o kongresu si preberite na spletni strani Kongres športa za vse.