Strokovnjaki

Mitija Samardžija Pavletič

Mitija Samardžija Pavletič je končal visokošolski študij na Fakulteti za šport v Ljubljani ter pridobil znanje in kompetence za vodenje vzgojno-izobraževalnega procesa na vseh ravneh izobraževanja, načrtovanja, uveljavljanja in kontrole procesa treninga v športu.

Trenersko delo je opravljal v športni gimnastiki. Treniral je tekmovalke, ki so nastopale na olimpijskih igrah, svetovnih in evropskih prvenstvih. Tekmovalke so se uvrščale v finale največjih tekmovanj, med prve tri na tekmovanjih za svetovni pokal in med zmagovalke skupne razvrstitve svetovnega pokala.

V zadnjem obdobju je največ pozornosti posvečal vzpostavitvi sistema ravnanja s športniki in spremljanja športnika v športu (gimnastika, plavanje, smučanje, rokomet, namizni tenis, odbojka …). V obdobju 2011–2016 je vzpostavil sistem spremljanja športnika v športni in ritmični gimnastiki. Trenutno aktivno sodeluje pri vzpostavitvi sistema za zmanjševanje tveganja nastanka poškodb pri različnih nacionalnih panogah. Sodeloval je tudi pri projektu zgodnjega odkrivanja kostno-mišičnih obolenj, kjer je skrbel za športno diagnostiko udeležencev in na osnovi meritev pripravil smernice za vadbene programe udeležencev.

Aktivno je vključen v znanstveno in raziskovalno delo na področju gimnastike, od začetka leta 2014 pa tudi v drugih športih.