Strokovnjaki

mag. Uroš Mazić

Mag. Uroš Mazić, je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Po opravljenem študiju je najprej opravil specializacijo iz pediatrije, kasneje je pridobil tudi mednarodni naziv specialist pediatrični kardiolog v okviru mednarodnega združenja pediatrične kardiologije AEPC. Zaposlen je na Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani na Kliničnem oddelku za kirurgijo srca in ožilja.

Aktivno sodeluje pri razvoju pediatrične kardiologije in športne kardiologije. V UKC Ljubljana opravlja vlogo konzultanta pediatrične kardiologije in se aktivno ukvarja predvsem z neinvazivno funkcionalno diagnostiko, kardiomiopatijami, motnjami srčnega ritma, srčnim popuščanjem in preprečevanjem nenadne srčne smrti, vključen pa je tudi v klinične znanstveno raziskovalne projekte. Izobražuje specialiste pediatre in specializante pediatrije na področju ultrazvoka srca pri otrocih in mladostnikih. Predava študentom, splošnim zdravnikom in specialistom in je avtor številnih člankov in poglavij v knjigah s področja pediatrične kardiologije, športne kardiologije in motenj ritma.

Bil je vodja zdravstvene službe Slovenske mladinske reprezentance na EYOF v Tbilisiju. Bil je tudi član delovne komisije Ministrstva za zdravje za pripravo strokovnih smernic preventivne zdravstvene oskrbe športnikov v Sloveniji. Je član različnih združenj in strokovnih teles. Izpolnil pa je tudi vse zahtevane strokovne kriterije za zdravnika v sklopu podeljevanja naziva Olimpijski referenčni športno-medicinsko center, s strani Olimpijskega komiteja Slovenije.